İstinye Üniversitesi

İstinye Üniversitesi, Herkes İçin Mimarlık Derneği ve Kahramanmaraş Mimarlar Odası İşbirliğiyle Mimkent Sosyal Alan Projesi’ni Gerçekleştirdi

İstinye Üniversitesi (İSÜ) öğrencileri, 7 Ağustos - 9 Eylül 2023 tarihleri arasında İstinye Üniversitesi, Herkes İçin Mimarlık Derneği ve Kahramanmaraş Mimarlar Odası işbirliğinde gerçekleştirilen “Kahramanmaraş Mimkent Sosyal Projesi” isimli projesine dâhil olarak önemli katkılarda bulundu. Proje, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nden Dr.Öğr. Üyesi İbrahim Emre Gündoğdu ve Mimarlık Bölümü’nden Öğr.Gör. Mehmet Sarper Takkeci tarafından yürütüldü.

Kahramanmaraş Mimkent Sosyal Projesi, tasarım ve uygulama çalışmalarını içermekte olup, 6 Şubat depremlerinde ofislerini kaybeden mimar ve mühendisler için oluşturulan konteyner ofis alanı, Mimkent'te sosyal alan oluşturma hedefine göre ilerletildi. İSÜ öğrencileri, proje hedefine ulaşmak için çaba göstererek projeye katkıda bulundu; Kahramanmaraş'ta 2 hafta süren uygulama çalışmalarının yanı sıra, İstanbul'da gerçekleşen 2 haftalık tasarım aşamasında da önemli rol oynadılar.

Projede, oturma, yeme-içme ve çalışma işlevleri için bir “alt ünite”, sahne olarak kullanılacak bir “sahne ünitesi” ve sahne karşısında konumlanan, serbest kullanıma da açık bir “amfi” inşa edildi. Bu değerli çalışma için Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından sağlanan malzeme desteği, projenin başarılı bir şekilde hayata geçirilmesine olanak sağladı.