İstinye Üniversitesi

İstinye Üniversitesi, TÜSAP Vizyon Toplantılarına Ev Sahipliği Yaptı

Sürdürülebilir ve kaliteli bir sağlık sistemi için sektör paydaşlarının işbirliğini teşvik etmek amacıyla kurulmuş bir düşünce hareketi olan Türkiye Sağlık Platformu (TÜSAP), sağlık sektörünün geleceğini şekillendirmek ve mevcut sorunlara kalıcı çözümler üretmek için sektörün değişen dinamiklerini ele almak üzere bir araya geldi. Bu kapsamda, 3 Kasım 2023 tarihinde İstinye Üniversitesi Vadi Kampüs Ana Yerleşke’de gerçekleşen Sağlık Teknolojileri Vizyon Toplantısı, “Sağlık Teknolojilerinde İhracat Kapasitesinin Geliştirilmesi ve Globalleşme” temasıyla düzenlendi.

İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, toplantının İstinye Üniversitesi'nde gerçekleşmesinden büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade ederek, TÜSAP'ın Türkiye'nin sağlık hizmetlerine güçlü bir katkı sunduğunu vurguladı. İbiş ayrıca, İstinye Üniversitesi'nin TÜSAP gibi hızlı bir şekilde olgunlaşan bir üniversite olduğunu ve 8 yıllık bir süreci üç yıla sığdırdıklarını belirtti. Aynı zamanda, XII. Kalkınma Planı çerçevesinde sağlık turizmi ve sağlık eğitimi alanlarında büyük adımlar atıldığını ve her iki sektörün de hızla gelişip güçlendiğini dile getirdi.

Resepsiyonla başlayan toplantıda, açılış konuşmaları sırasıyla T.C. Sağlık Bakan Yardımcısı ve TÜSAP Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sabahattin Aydın ve İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş tarafından yapıldı. Cumhurbaşkanlığı Bilim Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu Üyesi Dr. Osman Coşkun ve T.C. Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci olmak üzere 50’nin üzerinde seçkin davetlinin katılımı ile gerçekleşen toplantının moderatörlüğünü TÜSAP Yürütme Kurulu Üyesi T. Ufuk Eren’in yaptı. Çalıştayda ana konuşmacı olarak yer alan Eczacıbaşı Holding CEO'su Atalay Gümrah da sunumunda ilgi çeken açıklamalar yaptı.

Sağlık teknolojileri alanında Türkiye'nin ihracat kapasitesini geliştirmeyi ve küresel arenada rekabet edebilir hâle gelmeyi hedefleyen TÜSAP’ın bu önemli etkinliğine ev sahipliği yapan İstinye Üniversitesi, sektörün gündemdeki konularının tartışılmasına, çözüm yollarının bulunmasına ve bilgi üretilmesine katkı sağladı.