İstinye Üniversitesi ve Liv Koleji’nden “Küresel Keşifler Günü”

İstinye Üniversitesi ile Liv Koleji, öğrencilerin küresel farkındalıklarını artırmak ve dünya genelindeki kültürel çeşitliliği tanımalarını sağlamak amacıyla "Küresel Keşifler Günü" etkinliği düzenledi.

Etkinlik kapsamında Liv Koleji'nin 4. sınıf öğrencileri, disiplinler arası bir yaklaşımla İngilizce derslerinde araştırdıkları kıtalar ile ülkeleri okul bahçesinde kurdukları stantlarda tanıttılar.

5. ve 6. sınıf öğrencilerinin de katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, İstinye Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Eylül Beyza Ateş Çiftçi de küresel bağlantıların önemine ilişkin bir konferans verdi.

Stant ziyaretleri ile devam eden etkinlikte, her kıtaya ait bayrak-ülke eşleştirmeleri ve ülke-kıta eşleştirmeleri yapıldı. Stantlarda yer alan ülkeler hakkında önceden hazırlanmış soru havuzundan sorular çekilerek bilgi alışverişi gerçekleştirildi. Bu interaktif bölümde öğrenciler hem eğlendi hem de küresel farkındalıklarını pekiştirdi.