İstinye Üniversitesi'nde Uluslararası Skolyoz Araştırmaları Zirvesi: ScoSym 2023

Bu yıl Türkiye’de gerçekleşen 4. ScoSym Uluslararası Skolyoz Sempozyumu’na İstinye Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ev sahipliği yaptı. Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğretim elemanı Doç.Dr. Gül Deniz YILMAZ YELVAR'ın sempozyum başkanı olduğu sempozyum, İstinye Üniversitesi Topkapı Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

İstanbul’da düzenlenen Scosym 2023 Sempozyumu, 23-24 Eylül 2023 tarihlerinde dünyanın dört bir yanından gelen omurga ve beyin sinir cerrahları, fizik tedavi ve spor hekimleri, fizyoterapistler,  ortez ve protez uzmanları gibi sağlık profesyonellerinden 300’e yakın kişinin katılımı ile gerçekleşti. Yaklaşık 15 farklı ülkeden gelen katılımcılar, skolyoz alanında çalışan ve bu alanın en iyisi olan konuşmacılar, 8 farklı konuda yapılan workshoplar ile çok verimli geçen, ilerideki araştırmalar ve iş birlikleri için zemin hazırlayan bir sempozyum oldu.