İstinye Üniversitesi

İstinye'de Yapay Zekâ Destekli Dijital Erişilebilirlik Çalışmalarının Sağırlar İçin Önemi Konuşuldu

İstinye Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü ve İngilizce Mütercim Tercümanlık Bölümü tarafından düzenlenen 'Yapay Zekâ Destekli Dijital Erişilebilirlik Çalışmalarının Sağırlar İçin Önemi' başlıklı panel çevirim içi olarak gerçekleşti.

İşaret dili ve yapay zekâ alanında ortak müfredat çalışmaları üzerine odaklanan EDUSIGN & SIGNEDU projesinin bir parçası olarak gerçekleştirilen etkinlikte, toplumsal farkındalığın artırılması ve dijital erişilebilirlik alanında daha kapsayıcı çözümler geliştirilmesi hedeflendi. 

Büyük bir ilgiyle takip edilen etkinliğe konuşmacı olarak katılan Engelsiz Çeviri Kurucusu Doç. Dr. Özer Çelik, dijital erişilebilirlik çalışmalarının sağırlar üzerindeki etkilerini ve bu alandaki yenilikçi yapay zekâ uygulamalarını anlattı.

 

Yapay zekâ ve dijital erişilebilirlik alanlarında yaptığı çalışmalarla tanınan Doç. Dr. Özer Çelik, katılımcılarla bilgi ve deneyimlerini paylaşırken etkinlikte, sağır bireylerin dijital dünyada karşılaştıkları zorluklar, bu zorlukların aşılmasında yapay zekanın rolü ile son gelişmeler ele alındı.