İstinye Üniversitesi

İstinyeliler Çevre Günü'nde Farkındalık İçin Kolları Sıvadı

İstinye Üniversitesi; Dünya Çevre Günü’nde akademisyenleri ve öğrencileri ile birlikte çevresel farkındalığı artırmak, doğal kaynakların korunmasını teşvik etmek ve çevresel sürdürülebilirliği desteklemek için “Çevresel Sorumluluk - Çöp Toplama Etkinliği" gerçekleştirdi.

Etkinlik kapsamında, İstinye Üniversitesi Vadi H Yerleşkesinden başlanan yürüyüş Vadi Ana Yerleşkesinde son buldu. Rektörümüz, Rektör yardımcımız, sürdürülebilirlik merkezi akademisyenlerimiz, hocalarımız ve öğrencilerimizin katıldığı etkinlikte üniversite çevresinde çöp toplanarak konuyla ilgili bilincin gelişimine dikkat çekildi. 

Öğrencilerle sohbet eden Rektörümüz Prof. Dr. Erkan İbiş, konuşmasında “İnsanlar, toplumlar çevresiyle doğasıyla tabiatıyla var olabilirler, bu bağlamda çevre bizim için çok önemli. İstinye Üniversitesi olarak bilimin, araştırmanın, eşitliğin yaygınlaştırılmasının üniversitesi olduğumuz gibi, aynı zamanda çevre dostu bir üniversiteyiz. Öğrencilerimiz çevre bilinciyle örnek davranışlarda bulunuyor, bu bilinci mutlaka yaygınlaştıracağız.” diyerek konunun önemini vurguladı.

Rektör Yardımcımız ve İklim ve Çevre Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hatice Gülen ise şöyle konuştu: 

“Üniversitemizde ‘Uluslararası Sürdürülebilirlik UYG-AR Merkezi’, 'İklim ve Çevre Araştırma Merkezi' ve üst yönetime bağlı olarak kurulan Sürdürülebilirlik Komitesi’nin önceliklendirdiği çevre konusuyla ilgili yıl içinde gerek akademik alanda gerekse toplumsal katılım faaliyetleri çerçevesinde çalışmalar yürütüyoruz. Çevresel farkındalık yaratma amacıyla düzenlenen ilk çöp toplama etkinliğini 2023 yılı Aralık ayında gerçekleştiren öğrencilerimiz dönem boyunca açtıkları stantlarla kampüsümüz içinde farkındalık yaratmaya çalıştı. Etkinliğin ikincisi ise dünya çevre gününde düzenlendi. Dönem içinde konuyla ilgili düzenlenen seminerlerin yanı sıra bilincin yerleşmesine yönelik çeşitli etkinlikleri sürdürmeyi amaçlayan üniversitemiz için 5 Haziran Dünya Çevre Günü, toplumda çevresel bilincin gelişmesine katı yapmak adına mükemmel bir fırsat sağladı.”