İstinye Üniversitesi

"Sinema ve Yapay Zeka" Etkinliğimiz Atlas 1948 Sineması'nda Gerçekleşti

İstinye Üniversitesi tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde, Sinema Genel Müdürlüğü'nün destekleriyle gerçekleştirilen "Sinema ve Yapay Zeka" etkinliği büyük bir ilgiyle takip edildi.

Atlas 1948 Sineması'nda düzenlenen etkinliğe, Rektörümüz Prof. Dr. Erkan İbiş, Sinema Genel Müdürü Birol Güven ve İstinye Üniversitesi adına proje yürütücüsü Veri Bilimi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Şebnem Özdemir ile sinema dünyasından önemli isimler katıldı.

 

Etkinlikte, "Geçmişten Günümüze Yapay Zeka", "Yapay Zeka ile İnsan Olma Mücadelesi", "Beyaz Perdede Yapay Zeka" ve "Sinema Yapan Makineler " konuşuldu. Konuşmacılar arasında Emrah Kaya, Cenk Caner, Mustafa Cıvlız, Emre Yetim, Yusuf Fırat Atmaca, Renan Bilek, Barış Erdoğan ve Eylem Kaftan da yer aldı.

Öte yandan farklı şehirlerden gelen sinema ve teknoloji meraklısı 600'ü aşkın kişi, alanında uzman isimlerden yapay zekanın geçmişten günümüze yolculuğunu, insan ve sinema üzerindeki etkilerini hem beyaz perde yansımaları hem de teknoloji sunumları ile izleme imkanı buldu.

Etkinlik kapsamında, yapay zekanın filmleri ve kavramları nasıl yeniden yorumladığına dair bir sergi de açılırken, “Sinema ve Yapay Zeka” etikliğinin ikincisi ise ekim ayında gerçekleştirilecek.