İstinye Üniversitesi

Stanford Üniversitesi ve Elsevier iş birliğiyle hazırlanan, her yıl dünyanın en etkili bilim insanlarının açıklandığı ve sıralandığı listede bu yıl İstinye Üniversitesi’nden 8 akademisyenimiz yer aldı!

 

Stanford Üniversitesi ve Elsevier iş birliğiyle hazırlanan, her yıl dünyanın en etkili bilim insanlarının açıklandığı ve sıralandığı listede bu yıl İstinye Üniversitesi’nden 8 akademisyenimiz yer aldı!

 

 

Stanford Üniversitesi ve Hollanda merkezli bilimsel yayın şirketi Elsevier iş birliğiyle her yıl hazırlanan liste Elsevier tarafından veri tabanında yayınlandı.

Listede; “Kariyer Boyu Etki” ve “Yıllık Etki” olmak üzere iki farklı kategori yer aldı. En çok alıntı yapılan ve belirlenen 22 anabilim dalı ile 174 alt bilim dalı arasından Dünya’da %2’lik dilime giren bilim insanları yer aldı.  

Sıralama, akademisyenlerin nitelikli yayın sayıları ve bu yayınlara yapılan atıf sayısı, patent sayısı, h-indeks, hm-indeks gibi nesnel ve uluslararası ölçütlerden hareketle yapıldı.

Üniversitemizden toplamda 8 akademisyenimiz “Yıllık Etki” listesinde yer alırken 8 akademisyenimizden 3’ü “Kariyer Boyu Etki” listesinde de dereceye girmeye hak kazandı.

 

Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları sıralamasına giren akademisyenlerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

 

Sıralamada yer alan akademisyenlerimizin listesine ulaşmak için tıklayınız.

Elsevier tarafından yayınlanan listeler için tıklayınız.